GEBRUIK

Voordelen van de Icepick in verschillende situaties:

  • Met de Icepick kan je gemakkelijker en sneller dan ooit gewichten toevoegen aan je bar. De rust tussen je sets is even belangrijk als de reps die je uitvoert. Maar al te vaak verlies je niet enkel tijd maar ook energie met het verwijderen of toevoegen van gewichten. Zeker bij trainingen waar je in reverse-pyramide gaat trainen is het van groot belang dat je zoveel mogelijk energie spaart en je rust goed opneemt. Ook bij kracht- & powerlifters wordt tegenwoordig 150 - 180 seconden rust aangeraden naargelang het rep range en de RPE score. De laatste jaren wordt meer en meer nadruk gelegd op de rust.

  • Train je thuis en met iemand anders? Maar is hij/zij zwakker of sterker dan jou? Dan ken je ongetwijfeld wel de situatie dat je de gewichten elke keer moet verwijderen en toevoegen. Bespaar hier tijd en energie mee dankzij de Icepick.

  • Heb je net een nieuwe Deadlift PR gezet? Je wilt je gewichtsschijven afnemen en je klaar maken voor de volgende oefening? En net dan is het dat je moet opletten voor blessures. De kans dat je heel wat minder gripkracht hebt is reëel. Bij een bar op de grond ga je meer voorover buigen om met 1 hand de bar op te nemen. Dat zal druk zetten op je onderrug (met name de erector spinea). Ook je latissimus dorsi, teres minor en major muscle zul je belasten door schuin voorover te buigen. Wanneer je net een zware set hebt gedaan zijn je spieren vele gevoeliger voor blessure. Vermijd dit vooroverbuigen dankzij de Icepick.

Waarom is de Icepick zo uniek?

  1. De Icepick maakt efficiënt gebruik van het hefboomeffect door één zijde van de barbell minimaal van de grond te tillen, zodat je beide handen vrij hebt om gewichten te verwisselen. Zo heb je tussen de sets door ook écht rust, zonder gedoe.
  2. De houder beschermt de barbell tegen schade. De barbell maakt enkel contact met hetzelfde soort plastic en niet met het aluminium. Dit zorgt ervoor dat de barbell niet beschadigd raakt bij intensief gebruik.
  3. De Icepick is een compact, licht en sterk product gemaakt uit aluminium. Hierdoor is het makkelijk in gebruik en makkelijk op te bergen. Het materiaal is sterk genoeg om meer dan 300kg op te tillen.
  4. Het handvat zorgt voor een comfortabele en stevige grip. Het is gemaakt van een speciaal soort plastic dat slijtvast is. De Icepick is hierdoor gebruiksvriendelijk en duurzaam.
  5. Weinig ruimte nodig, ook uitermate geschikt voor thuis in een kleinere fitnessruimte.